De Bokrijklopers

Logo

Voor de meer sociale loper

 

 

Home

Wie zijn wij

De Bokrijklopers vormen een joggingclub, die meer dan 35 jaar geleden ontstond toen enkele lopers elkaar toevallig "tegen het lijf liepen" in het Provinciaal Domein van Bokrijk.
Momenteel telt ze een 70-tal leden, zowel vrouwen als mannen, komende uit heel Limburg.

De Bokrijklopers vormen een "vrije" lopersgroep; ze wijken in die zin af van de traditionele atletiek-verenigingen, die meestal het accent leggen op prestaties. Bij de Bokrijklopers ligt de nadruk eerder op het recreatieve, op het "gezonde" lopen. Prestaties komen slechts op de tweede of derde plaats.

Iedere zaterdagmorgen om 07h45 verzamelen de Bokrijklopers aan de kinderboerderij van Kiewit-Hasselt voor een rondje van 10 km doorheen de bossen van het Provinciaal Domein van Bokrijk. Iedereen loopt er zijn eigen tempo.
Nadien wordt er aan de kinderboerderij, in open lucht, een gezellig samenzijn gehouden. De zaterdag vóór Kerstmis en op paasmaandag wordt er zelfs een heus feestje georganiseerd.

Jaarlijks in de maand mei is er een bedevaartloop naar Scherpenheuvel.

Naast de vaste zaterdagloop wordt er gedurende gans de week in kleinere groepjes getraind. Als voorbereiding op marathons zijn er op zondagvoormiddag duurlopen van 20 tot 35 km.
Het sociale aspect wordt niet vergeten. Geregeld worden er uitstappen ingericht waaraan ook de familie kan deelnemen. Met andere joggingclubs in Vlaanderen en in het buitenland zijn er regelmatige contacten. De Bokrijklopers organiseren geregeld groepsreizen naar (marathon)wedstrijden tot ver over de grenzen. Af en toe zijn er sportieve (gezins)wandelingen naar interessante streken in binnen- en buitenland.

Informatie over al deze activiteiten wordt telkens verspreid via deze web-site.
Toch blijft een principe behouden, dat als een rode draad doorheen de activiteiten loopt vanaf 1975 tot op de dag van heden: de Bokrijklopers zijn en blijven hoofdzakelijk recreatieve lopers: prestaties mogen, maar zijn vast en zeker geen "must"!


 

Om een overzichtje te houden hebben we onze leden opgesplitst in enkele categorieen. Het is soms moeilijk om een onderscheid te maken en sommige personen vind je ook terug in de verschillende categorien.


Ward.