De Bokrijklopers

Logo

Voor de meer sociale loper

 

 

Home
 

Nieuwsloper

4 Mei 2015

 

Beste

 
  Volgende zaterdag 9 mei is onze voet-loop-tocht naar Scherpenheuvel.


We starten dit jaar voor de laatste keer om 8:00 op de parking van de grote carrefour in Kuringen. Vanaf volgend jaar gaan we starten vanaf de parking van de Decathlon in Kuringen.


Het tempo voor de eerste 21 km is rustig met regelmatige bevoorrading. Het tempo wordt zo gekozen dat iedereen rustig kan volgen en dat iedereen ook in groep blijft.


De laatste 3 km vanaf Diest tot Scherpenheuvel zijn op eigen tempo, maar op 3 km zal dan het verschil tussen de eersten en de laatsten niet veel verschil meer maken. Dus tegen 10:15 komen dus de eerste druppelsgewijs in Scherpenheuvel aan. Ik weet wel dat er niet gedruppeld wordt maar gelopen, alleen als het heel warm weer is dat zijn er die druppelen.


We hebben dan nog de tijd voor een kort bezoek aan de basiliek, een kaarsje, even een foto en dan is het tijd voor een ontbijt bij Sint Jozef. Het juiste adres ontschiet mij maar als je buitenkomt van de basiliek is het schuin-links.


Vorige week is ook nog Leon wat snel geweest. Op de teut is hij met zijn 84 lentes van de heuvel afgerend en is hierbij onzacht ten val gekomen. Resultaat 2 ribben gebroken. Het wat men noemt "Jong en ..." . Het tweede woord ontschiet mij hier maar we zullen in Scherpenheuvel een kaarsje branden voor spoedig herstel.


Volgende maand is het op 6 juni B-day. Onze vereniging bestaat nu reeds 40 jaar en daarom reopen we vanaf nu 6 juni uit tot "Bokrijklopersdag".


Tot zaterdag ...

  Ward Vanrijkel