De Bokrijklopers

Logo

Voor de meer sociale loper

 

 

Home
 

Nieuwsloper

19 April 2014

 

Beste

 
 

 

Paasmaandag 21 april


Misschien had je gedacht dat het wegens de sluiting van Puur-puur dit jaar niet ging doorgaan maar onze planning blijft doorlopen. Wij houden ons ontbijt aan de kiosk samen met nog een bijkomend tentje. Er is natuurlijk ook onze 2 maal 10 km. De eerste 10 km blijft in een tempo dat iedereen in groep aan de bevoorrading van 10 km aankomt. Daarna gaat het voor de 2de 10 km en afhankelijk van jouw bevoorradingswijze wordt deze in rechtlijnige of in zig-zag-vorm afgelegd. In dit laatste geval ga je dan meer dan 10 km afleggen maar dat is dan ook jouw keuze geweest. Wie denkt dat er altijd wat geschonken wordt tijdens de bevoorrading komt bedrogen uit. Dit wordt alleen met Paasmaandag gedaan en eenmaal in het jaar mag je eens zondigen.


Samengevat : We starten om 8:15 aan de kiosk (Parking Kinderboerderij). We lopen 2 rondjes van 10 km met een tussentijdse bevoorrading en vanaf 10:00 - 10:15 is het ontbijt aan de kiosk.

 

Scherpenheuvel 10 mei


En opnieuw gaan we voor een 23 km. De eerste 20 km, tot net achter Diest is in groep aan een rustig tempo. Onderweg is er regelmatig wat bevoorrading. De laatste 3 km is traditiegetrouw een pittig tempo maar wegens de korte afstand maakt dat er niet veel tijdsverschil is tussen de eersten en de laatsten.

 

Na een korte rondgang in de Basiliek en een traditioneel kaarsje nemen we een uitgebreid ontbijt in de horeca Sint-Jozef. Vorig jaar was het prachtig weer en hebben we na het ontbijt kunnen zonnebaden op het terras. Hopelijk zijn de weergoden ons dit jaar ook welgezind.


Samengevat : We starten om 8:00 op de parking van de grote Carrefour in Kuringen. Baggage en andere kleding wordt in de begeleidende auto geplaatst. Je loopschoenen moet je zelf dragen.

 

Marathon Rotterdam 13 april


Verschillende Borijklopers hebben meegedaan aan de marathon van Rotterdam. Er zijn enkelen die een goede tijd wilden neerzetten. Nu is de vraag "Is Robert Ceulemans erin geslaagd om de marathon te eindigen binnen de 3 uur of niet ?".

Je vindt de uitslagen op onze website.


 

  Ward Vanrijkel