De Bokrijklopers

Logo

Voor de meer sociale loper

 

 

Home >> Actueel >> 2017 >> Ward Vanrijkel

 

 

Bericht uit het Belang van Limburg zaterdag 7 oktober 2017

 

Ward Vanrijkel (57) staat zondag voor 35ste keer aan start

“Geen enkele editie gemist”

 

Met start en aankomst op het Kolonel Dusartplein heeft zondag in Hasselt voor de 35ste keer Dwars door Hasselt plaats, Limburgs grootste loopevenement. Hasselaar Ward Vanrijkel (57) miste nog geen enkele editie. “De sfeer in Dwars door Hasselt is fantastisch. Het geeft me nog altijd een kick om door mijn eigen stad te kunnen lopen”, vertolkt Vanrijkel het unieke deelnemersgevoel.

 

Ward Vanrijkel was 23 toen hij, op sleeptouw genomen door broer en militair Philip, in 1983 aan de start van de eerste Dwars door Hasselt stond. Het was de beginperiode van de stratenlopen, veel wegwedstrijden waren er toen nog niet.

 

“Vroeger had de start aan de Grenslandhallen plaats en de aankomst op de Havermarkt. Maar voor de rest is er niet zo veel veranderd aan Dwars door Hasselt. De sfeer is fantastisch, even tof als vroeger. Het brengt nog altijd vele duizenden deelnemers en toeschouwers op de been en zorgt voor heel veel leven in de stad. Het geeft me bovendien nog altijd een kick om door mijn eigen stad te kunnen lopen”, vertelt Vanrijkel, die bij De Watergroep als diensthoofd logistieke afdeling in Vlaams-Brabant werkt.

 

Na zijn eerste deelname aan Dwars door Hasselt kreeg hij de smaak van het lopen goed te pakken. Ondertussen heeft hij al 38 marathons op de teller staan. Samen met 350 andere Belgen liep hij in 1992 de marathon van New York ten voordele van Artsen zonder Grenzen.

 

“Ik ben samen met mijn broer, die ook nog geen enkele editie van Dwars door Hasselt gemist heeft, al jaren lid van de Bokrijklopers. Het liefst loop ik in het bos, in Zonhoven of in Bokrijk. Maar ook aan grote wegevenementen als de 20 km van Brussel of vorig weekend nog de halve marathon van Brussel neem ik graag deel.” En zo staat hij zondag voor de 35ste keer aan de start van Dwars door Hasselt. “Ik ben al die jaren fit en gezond gebleven. Dat vind ik op zich al heel frappant. Als Hasselaar wil ik er absoluut elk jaar bij zijn. Dan laat je je niet tegenhouden door een fysiek ongemak. Al scheelde het een aantal jaren geleden niet veel of ik had door rugpijn moeten passen. Maar uiteindelijk ben ik toch gestart.”

 

Passie voor het lopen is duidelijk zijn brandstof. “Ik ga gemiddeld drie keer per week lopen. Op dinsdagavond in groep, op zaterdag en zondag om half acht ’s morgens. Lopen is voor mij zoals vroeger de mis. Mijn weekend begint pas als ik gelopen heb.”

 

Lopen is voor mij zoals vroeger de mis. Mijn weekend begint pas als ik gelopen heb Ward VANRIJKEL