De Bokrijklopers

Logo

Voor de meer sociale loper

 

 

Home >> Actueel >> 2012 >> Scherpebheuvel

Scherpenheuvel 2013

Onze tocht naar Scherpebheuvel was onder ideale weersomstandigheden. Veeeel beter dat vorig jaar. Om te starten was het slechts 9 a 10 °C. Maar geleidelijk aan werd het wat warmer, of werden wij warmer van het lopen. Maar zeer belangrijk om te onthouden is dat het droog bleef.

Was dit dan de reden dat de kilometers voorbij vlogen ? Onderweg zit je dan te denken : "Zijn we daar al voorbij gekomen?" en dan bleek dat al kilometers geleden te zijn. Iedereen heeft zich mooi gehouden om als groep bij elkaar te blijven en de gespreksparter onderweg wisselde voortdurend van plaats.

En ja na 20 km zie je dan de eerste berg opdoemen en vanaf dan gaat het dan in vrije val ... bergop. Resultaat is dat er dus al snel een kloof werd geslagen maar dat geeft onze tocht naar Scherpenheuvel net die speciale aantrekking, om na 20 km nog even een tandje bij te steken.

Na onze aankomst in Scherpeheuvel starten we een rondgang in de Basiliek en laten onze gedachten gaan naar Louis waarbij we tot het besef komen dat het leven niet altijd eenvoudig is. We wensen hem een spoedig herstel en hopen hem binnenkort terug te zien.

Ook een kaarsje branden hoort erbij en automatisch wordt je er wat stil van.

En dan ... is er ons ontbijt bij St Jozef. De tafeltjes buiten waren in een mum van tijd ingepalmd en met een stralend zonnetje zit je dus lekker van een ontbijt te genieten. En als je dan denkt aan een ontbijt, het lijkt mij dat er enkelen een uitgebreid middagmaal nemen. Ik wil nu niets zeggen maar een spaghetti eten is toch niet iets wat je als ontbijt neemt. Een dame-blanche als ontbijt? Het was dus duidelijk dat die tocht naar Scherpenheuvel iets heeft losgemaakt in de bovenkamer van bepaalde personen.

Met een paar wagens is iedereen dan teruggebracht naar het startpunt in Hasselt en dat was dan ook het einde van onze tocht. Tot volgend jaar.

 

Wij danken ook ons bevoorradings-team en onze fotograaf.

De foto's kan je hier vinden.

 

Voor de volledigheid van de informatie laat ik hier nog even het vorige bericht staan.

 

Voor onze tocht naar Scherpenheuvel wordt er gestart om 08:00u op de parking van de Carrefour in Kuringen.

De eerste 20 km wordt er gelopen aan een snelheidje van 6min/km.

Voor wie dit te snel is vertrek dan een kwartiertje vroeger in Kuringen. Maar in het verleden hebben we deze groep nog niet kunnen inhalen, misschien dit jaar ?

De laatste 3,3.. km is aan vrij tempo. Maar dan zie je iets speciaals. De eersten zijn pas gerecupereerd tegen dat de laatsten aankomen. Wie heeft er dan slim en verstandig gelopen ?

 

Je parkeert je wagen op de parking van de Carrefour. Andere (droge?) kledij zet je in de wagen en die wordt naar Scherpenheuvel gebracht.

Om 7 uur zijn er enkele personen die samenkomen op de parking en met verschillende wagens naar Scherpenheuvel rijden en met een wagen terugkomen, zodat je achteraf van Scherpenheuvel niet te voet terug naar Hasselt moet.

En natuurlijk niet te vergeten onderweg is er op bepaalde afstanden een kleine verfrissing en een hapje voorzien.

 

Er is dus geen enkele reden om niet aanwezig te zijn, tenzij de hond van de kuisvrouw van de broer van de pastoor van jouw parochie dringend moet bevallen. Wel ik denk dat dit een reden is.

 

In Scherpenheuvel is er de rondgang in de Basiliek. Moet je echt doen. Iedereen zit u wel aan te kijken maar op straat hebben ze al 23,3.. km naar u zitten te kijken. Dus van dat laatste rondje moet je echt niet wakker liggen.

 

Natuurlijk kan er ook een kaarsje gebrand worden. Indien je niet kan aanwezig zijn, stuur dan een mailtje dan kan ik mijn rekeningnummer doorgeven en dan branden wij wel een kaarsje voor U. We sturen u dan wel een foto van het brandende kaarsje als bewijs van ontvangst van jou financiële bijdrage.

 

Achteraf is er dan een iets uitgebreider ontbijt bij St Jozef. De man had niet alleen een schrijwerkerij maar ook een bloeiende horicazaak.

En als de magen gevuld zijn en iedereen zijn zegje heeft gedaan dan is het tijd om terug naar huis te keren.