De Bokrijklopers

Logo

Voor de meer sociale loper

 

 

Home >> Actueel >> 2013 >> Paasmaandag

Paasmaandag

 

De weduwe van Ward Fischerman had op 1 april weer toegeslagen.

 

Maar eerst : We hebben onze eerste ronde van 11km gemeenschappelijk afgelegd in wat we kunnen noemen een stralend weer, vergeleken met de voorbije maanden. Het is natuurlijk altijd verassend hoe na zoveel jaar nog steeds hetzelfde parcours wordt afgelegd.

 

Na 11km was er de bevoorrading en hier ging de voorkeur uit naar kers of braambessen opgelegd op ge... maar hier moet ik onderbreken wat ze zijn alweer gestart. Ge hebt nog niet eens de tijd om wat achterover te slaan. De tweede ronde van 9 km werd aan een iets pittiger tempo afgelegd. Als je dan daarna aan de parking aankomt dan blijkt eigenlijk dat er niet zoveel verschil in tijd te zijn tussen de eersten en de laatsten. Natuurlijk 5 minuten inhalen is heel veel maar wat is nu 5 minuten bij het omkleden op de parking.

 

Achteraf was er spek met ei zoveel als je maar wil in Puur-Puur. Broodjes, konfituur, koffie, fruitsap, natuurlijk ook ei en spek. Wel op ons ontbijt was niet aan te merken.

 

Een dan natuurlijk onze (halve) bak Westvleteren.

Ofwel was de overtuigingskracht van de bak Westvleteren niet voldoende ofwel was iedereen te zeer op zijn hoede voor een mogelijke aprilvis.

 

Om het toch nog leuk te houden was er voor iedereen die een flesje Krik kon laten zien een exclusief handgeblazen glas om thuis te genieten van een smakelijk kriekje.

 

Wie was er nu de slimste ? Zij die niet in onze val liepen en hierdoor een glas missen of de anderen.

We zullen dus werkelijk met nog iets beters moeten komen om de nodige vissen te vangen.

 

 

Als geheugensteuntje ons bericht van einde maart:

 

Waar de eerste ronde nog gemeenschappelijk was s parcours van Onze jaarlijke loop op paasmaandag start op de parking van de Kinderboerderij om 7:45.

Traditioneel lopen we Paasmaandag in een rustig tempo twee keer 10 km. Achteraf is er in natuurcafe "Puur Puur" “spek met eieren”. Wegens de problemen met het paardenvlees zal het spek dit jaar van een ander beest komen.


- We starten op de parking aan de kiosk om 7:45

- Vanaf 10:00 is er “spek met eieren” in "Puur Puur".

- Na ons uitgebreid ontbijtje is er onze Westvleteren, maar ...

 

Er is een probleem opgedoken met onze bak Westvleteren Sixtus 12. Er was ons een bak beloofd maar blijkbaar was er een misverstand en bestond deze bak slechts uit 16 flesjes (volle).

We staan dus werkelijk met het probleem aan wie deze 16 flesjes heerlijke Westvleteren Sixtus 12 uit te geven.

 

Nu hebben we de goede compromis gevonden. De weduwe waar we deze (halve) bak hebben gekregen lust om de ene of andere reden geen trappist maar geniet wel van een glaasje Kriekbier liefst van het merk Max. Ieder zijn smaak zou ik zeggen.

 

We hebben dus de oplossing. Diegene die ons een flesje kriekbier kan bezorgen krijgt in ruil een flesje Westvleteren 12. We trachten natuurlijk een eerlijke verdeling te maken zodat niet één persoon met alle flesjes naar huis gaat. Op deze wijze is dan iedereen trevreden. Onze weduwe hebben we gelukkig kunnen maken en hopelijk ben jij gelukkig met een glaasje trappist. Dit is wat wij noemen Fair-trade.

 

Wil je dus genieten van een glas trappist Westvleteren breng dan maandag een flesje kriekbier mee van het merk Max.

 

Het heeft geen zin om deze (halve) bak nog maanden te laten verkommeren en ons leek het de ideale moment de bak op Paasmaandag te verdelen.