De Bokrijklopers

Logo

Voor de meer sociale loper

 

 

Home >> Actueel >> 2013 >> Noorwegen

Problemen voor Ivan en Marie-Paule in Bovanger

Beetje bij beetje komen we te weten wat er in Noorwegen allemaal gebeurd is. We gaan trachten u de situatie zo chronologisch mogelijk uit te leggen, zoals wij de informatie ook hebben ontvangen.

 

Problemen voor Ivan en Marie-Paule in Bovanger Noorwegen. Je kan zo goed mogelijk voorbereid zijn op mogelijke tegenslagen maar op de derde nacht in Noorwegen was het prijs. Een confrontatie met een Noorse Trol.

 

Veel mensen denken dat trollen niet bestaan maar in Noorwegen weten ze wel beter. Hoeveel mensen hebben al eens een wilde wolf in het bos gezien. Je weet dat ze bestaan maar hoeveel hebben er werkelijk al eentje gezien. Dus al wie naar Noorwegen gaat moet voorbereid zijn met een eventuele confrontatie.

 

Trollen zijn lichtschuw en kunnen niet tegen klokkengelui. Vorig jaar was er een groep studenten die een documentaire wilde maken over de ‘vreemde natuurverschijnselen` die de laatste periode vaak voorkomen. Ze volgden daarom een beetje een wilde kerel die er hele nachten op uit trekt met vreemde apparatuur en wapens. Al snel kwamen ze er achter waar de man mee bezig is; Trollen! Trollen bestaan er in alle soorten en maten. Wel grappig. Ook in Bovanger zouden trollen in de bergen leven Of eigenlijk in een soort kloof tussen twee bergen in. In die kloof zou een vrouwelijke trol verscholen zitten die gek is op mannen. Er gaan verhalen rond van mannen die in de trollenfarm wakker werden en zich niks meer konden herinneren. De vrouwelijke trol is best groot en heeft een lange staart. Ook zou ze een groot gat (?) in haar rug hebben.

 

Stel dat je als man de trol tegen zou komen, dan moet je een mes, waar iets van zilver aan zit over haar heen gooien. Als het goed is zou ze dan verdwijnen. Een ander belangrijk wapen is natuurlijk, licht! Trollen kunnen niet tegen licht dan veranderen ze in steen of zouden ze exploderen. Niet dat je met deze informatie hier iets mee kan doen, maar als je naar Noorwegen gaat moet je het wel weten. Kortom, wees voorbereid.

 

Als je dan denkt zoals Ivan en Marie-Paule om je kampeerwagen ergens in het donker in Bovanger te parkeren dan kan je dus vroeg of laat problemen krijgen. Voor hen zit het avontuur erop. Zij zijn meegesleurd door de plaatselijke trollen naar hun hol in Bovanger. Voor Ivan ziet de toekomst met de vrouwelijke trol er nog goed uit.

 

Tot zaterdag! Oh en als je er in het donker in het bos op uit trekt,, vergeet je zaklamp en (voor de jongens) je mes met zilver niet!!

 

Uit de laatste berichten die we ontvangen hebben is Marie-Paule uit de klauwen van de trollen kunnen ontsnapppen en heeft ze het op een lopen gezet. Dankzij haar intensieve training van de laatste maanden is zij erin geslaagd de achtervolgende trollen te snel af te zijn. Ivan heeft ook een ontsnappingspoging ondernomen maar deze liep op niets uit. Tijdens haar ontsnapping is Marie-Paule enkele keren gevallen maar dat zijn we gewoon van haar. Maar telkens wist zij terug recht te komen en de achtervolgende meute trollen voor te blijven. Na een ontsnapping van 10 km wist zij het dorp Bovanger veilig te bereiken. De autoriteiten werden op de hoogte gesteld maar een klacht tegen de trollen werd onontvankelijk verklaard omdat dit indruist tegen het culturele erfgoed van Noorwegen. De Belgische Ambassade in Oslo werd op de hoogte gesteld maar ook hier is men terughoudend omdat men zich niet wil mengen in interne aangelegenheden.

 

Marie-Paule wenst haar collega-lopers bij de Bokrijklopers te bedanken voor de motivatie om steeds weer elke zaterdagmorgen een loopafstand van 10 km af te leggen. Zonder deze training had zij haar ontsnapping zeker niet kunnen voleindigen. Zij raadt haar collega's dus aan om regelmatig op zaterdagmorgen je 10 km te lopen om voorbereid te zijn voor een vakantie in Noorwegen.

 

Hoe het nu verder moet met Ivan? Dat is bang afwachten.

 

Goed nieuws : Ivan is kunnen ontsnappen maar de omstandigheden zijn ons nog erg onduidelijk. Volgens zijn uitleg is hij kunnen onsnappen maar volgens inside informatie hadden de Trollen na 7 dagen en 7 nachten er hun buik van vol en deden ze net alsof ze sliepen in de hoop dat ze van dat "ding" af geraken. En het is hun blijkbaar gelukt. Ivan is er nu toch van overtuigd dat de zaterdagmorgentraining zijn nut heeft.

 

Op dit ogenblik zeggen beiden "Nooit meer naar trollenland" gezien hun opgedane ervaringen. Indien ze echter wat meer voorbereidingen hadden genomen, wat meer kilometers hadden gelopen op zaterdagmorgen, misschien gaan ze dan volgend jaar nog eens terug.

 

In alle objectiviteit publiceren we hier een recht van antwoord van Ivan.

 

Beste Bokrijklopers, het verhaal van Bovanger in Noorwegen is uiteraard helemaal verzonnen. Toch proficiat aan Paul voor zijn rijke fantasie.

Maar het land van de Trollen bestaat echt. Wij zijn er geweest. Het is een prachtig stuk Noorwegen. Je rijd van Stryn via Geiranger naar Andalnes over de Trollensteig. Door een landschap van afgeronde rotsen. Bijna geen begroeing. Brede, onstuimige watervallen. In de verte scherpe bergtoppen, bedekt met eeuwige sneeuw. In die bergen kan je grotten bezoeken waar de Trollen vroeger hebben gewoond. Als je korter bij komt zie je de weg die je omhoog moet. In het ergste geval komt het zweet al op je voorhoofd staan. Moet ik daar op rijden? De ene haarspeldbocht na de andere, over een weg, iets breder dan onze auto Een stijgingspercentage van 12 tot 15 percent. Als je boven bent, moet je weer naar beneden. Aan die kant is het nog erger. Ik ben halfweg moeten stoppen, de remmen van de auto waren gloeiheet. Marie-Paule, toch niet van een kleintje vervaart, zat in de auto met de billen dicht, de mond toe en de kneukels van haar handen waren wit van zich vast te houden aan de deur. En het regende maar. Wel een ongelooflijk zicht op een dorpje in de vallei. Van Trollen geen spoor. We zijn toch veilig beneden geraakt. Het geheel is wondermooi. We hebben 4 weken rondgetoerd in Noorwegen. Jammer dat het weer tegen viel. Binnenkort een ander stukje Noorwegen.