De Bokrijklopers

Logo

Voor de meer sociale loper

 

 

Home >> Actueel >> 2012 >> Paasmaandag

Paasmaandag

Paasmaandag 7:45 zou het gaan regenen of niet. In ieder geval met droog weer zijn we gestart voor de eerste 10 km. Het tempo was hopelijk rustig. Er werd getracht om een tempo te kiezen waarbij iedereen de groep kan volgen. De snelste lopers hebben zich perfect ingehouden. Het was een tempo om een praatje te maken. Om een compensatie te hebben van 2 keer 1 km (groene poort tot manage) moest er een bijkomend lusje gelopen worden en gelukkig hebben we daar nog ervaren spoorzoekers in ons midden die blijkbaar elk wegeltje kennen. Want het was even van "Links", "Nee rechts". Goed dat we nog zo 'n "ouwe" rot hebben.


Na een dikke 11 km was er de eerste bevoorrading. En dan zie je al dat er sommigen naar dat de typisch Hasselts stroperig water grijpen maar de meesten hielden het op water of frisdrank. Vanaf hier lag het tempo vrij. De meesten liepen nog een lus van 9 km, anderen namen de bocht iets korter.


Na 20 km was de omloop ten einde. Snel omkleden en naar de Sporthal en jawel hier staat de tweede bevoorrading. En of je nu kers neemt of framboos altijd hed de drank een goeie nasmaak en dat smaakt naar meer. Ik denk dat op dat ogenblik er al verschillenden zijn die iets te diep in het glas hebben gekeken want ze dachten dat ze een kip hadden gezien. Elke normale mens weet toch dat kippen niet in de vrije natuur rondlopen en zeker niet met Pasen. Straks gaan ze nog beweren dat ze de paashaas hebben gezien. Hoe lichtgelovig sommigen toch zijn. 

Eieren waren er wel en er was ook spek bij en niet zo maar van dat knisperig krokant spek maar spek dat nog niet de dikte van een tournedos haalt maar toch in de buurt komt. Toch nog even proficiat aan onze kok van dienst.

Toch nog even deze bedenking: Wat was er nu het eerst "de kip" of "het ei". Sommigen zeggen "de kip" maar dan weet je dat die wat te diep in het glas hebben gekeken want ik heb buiten gestaan en ik heb geen kip gezien. Misschien moet er eens in de keuken nagezien worden waar al die eieren vandaan zijn gekomen.

Er zijn heel wat foto's genomen en die kan je hier bekijken.