De Bokrijklopers

Logo

Voor de meer sociale loper

 

 

Home >> Actueel >> 2011 >> Rob in de kou

Rob in de kou

 

Trekking van 25 dagen naar de Mera peak - Nepal

Een jongensdroom uitgekomen!

Na vele jaren dromen heb ik begin dit jaar beslist om die droom eindelijk waar te maken. Ik zou een top van de Himalaya beklimmen.

Na wat lectuur over Nepal heb ik rond februari mijn vluchten geboekt (via Frankfurt naar Delhi en verder naar Kathmandu). De start was gezet.

Na nog meer lectuur heb ik beslist de Mera te beklimmen, dit is de hoogste berg waarvoor men geen vergunning nodig heeft. Ik heb dan zelf een programma gemaakt en dat voorgelegd aan Ram.
Via mails met Ram, die gezorgd heeft voor alles wat met de beklimming te maken had ( sherpa, dragers, lodges onderweg ...) en Sabine, die ik ook nog deze zomer bij ons thuis ontmoet heb en die voor hotelaccomodatie in Kathmandu  en Pokhara gezorgd heeft, is alles op zijn pootjes gevallen.

14 oktober was het dan zover. Gepakt en gezakt kon ik vertrekken.
Na 3 dagen acclimatisatie en kennismaking met mijn sherpa in KTM kon de trekking beginnen. Vanuit Jiri(tot daar met een taxi)ben ik beginnen wandelen. Afwisselend in tenten en lodges geslapen en als enige maaltijd 's middags en 's avonds Dahl bat ( maar niet ziek geworden).
Na 16 dagen klimmen van 1.900m naar 6.477m de top bereikt!
Het was een fantastische ervaring daar op de top te staan samen met mijn sherpa! 

Ik heb wel geluk gehad, want toen begon het weer te verslechten. Na een moeilijke afdaling door diepe sneeuw zijn we na 9 dagen in KTM aangekomen.
Daar heb ik afscheid moeten nemen van mijn sherpa en 2 dragers, die me tijdens de hele tocht fantastisch hebben geholpen.

Na nog 4 dagen in Pokhara, in de splinternieuwe lodge van Ram en Sabine, Ben ik terug naar België gevlogen.

EEN SUPER ERVARING!

Robert

Mij heeft hij verteld dat hij de verschrikkelijke sneeuwman is tegengekomen. Het kan ook zijn dat hij zichzelf in de spiegel heeft gezien. Misschien een nieuwe prijsvraag : "Wie van de twee is Rob ?"

Meer foto's