De Bokrijklopers

Logo

Voor de meer sociale loper

 

 

Home >> Actueel >> 2011 >> Sinterklaas op Kerstmis

Sinterklaas op Kerstmis ?

Deze morgen in alle vroegte hebben sommigen het al kunnen vaststellen dat de goede Sint zich reeds fysiek aan het voorbereiden was op zijn taak. Hij had zijn training aan maar aan zijn baard was hij duidelijk herkenbaar. Je ziet dat zelfs de heilige man niet onvoorbereid aan zijn werk begint. Waarschijnlijk zegt hij dat een 10 km joggen een goede voorbereiding is, zelfs voor zijn gezegende leeftijd.

Tijdens onze wekelijkse zaterdagmorgenjogging kwam de heilige Sint plots uit de bosjes tevoorschijn. Sommigen onder ons hadden een lichte verwarring met de boskabouter maar zijn mijter was toch herkenbaar. Zijn trouwe dienaar Piet, was niet te bekennen. Waarschijnlijk lag deze nog te slapen.Velen onder ons waren zo verbouwereerd dat zij vergaten hun sinterklaasbrief af te geven. Het was nochtans het ideale moment om je brief te posten. Zo plots als de goede sint is opgedoken zo is hij ook in de bosjes verdwenen.

We kunnen u nog een foto geven waar de brave man in de bosjes is verdwenen.
Aan de hand van getuigen hebben we volgende robotfoto kunnen maken.

Achteraf bij onze bijeenkomst komen dan de nodige vragen. Was dit wel de echte sint ? Was de sint een Bokrijkloper ? En zo ja, wie dan wel ? Het kunnen ook 2 personen geweest zijn die afgewisseld hebben, zuiver en alleen om ons om de tuin te leiden.

Volgens de geruchten die we hebben opgevangen zou de heilige man een verklede Jelle kunnen geweest zijn en dit om de eenvoudige reden dat de brave man redelijk snel was voor zijn leeftijd en ook heel belangrijk was het feit dat Jelle ‘zogezegd’ afwezig was. Jelle zit in de Ardennen, wie geloofd nu zoiets.

Nu het kan niet dat er zomaar iemand vreemd rondloopt in “Ons Bokrijk” zonder dat wij hiervan op de hoogte zijn. We zoeken het voor u uit.
Vandaag bijkomende informatie ontvangen over Sinterklaas. Maar eerst...

Zaterdag 24 december 2011 is er ons kerstfeest.

Met of zonder sneeuw maar ons feestje gaat dit jaar door op zaterdag 24 december. De kerstman zal voldoende gluhwein en cake bij hebben en voor iedereen een klein kerstcadeautje.

Jullie zijn allemaal van harte welkom.

Wij hebben ook een prijsvraag voor die dag:
Op 24 december 2011 loopt Jan De Bus de 10 km in .... (tijd).
En hier wordt nu jouw pronostiek verwacht. De tijd die Jan loopt schrijf je neer (uur:minuten:seconden) in een e-mail en stuur je naar info@bokrijklopers.be .

Ondertussen zijn we vandaag meer informatie te weten gekomen over het plotse opduiken van de heilige sint op zaterdag 26 november. Op die zaterdagmorgen werden we geconfronteeerd met een sinterklaasverschijning op ons looptraject in Bokrijk. We hadden u beloofd dit dieper uit te zoeken. Noem het knap speurwerk van ons ofwel heeft er iemand dankzij de nodige vloeistoffen zijn mond niet kunnen houden. Maar we kunnen nu met stellige zekerheid zeggen (toch voor 90%) dat de vermoedelijke sinterklaas van enkele weken geleden gekend is. We zullen ervoor zorgen dat de valse snoodaard zijn straf niet zal ontlopen.

Vandaag kregen we ook nog wat "guimauve'kes" aangeboden. Alsof dit onze gekwetste gevoelens zou temperen. Iedereen weet toch dat guimuave'kes alleen goed zijn voor tandartsen. We hebben het vermoeden tussen een tandarts in onze groep en ...

Zoals we reeds gezegd hebben zijn we voor 90% zeker van ons speurwerk. We twijfelen nog tussen 2 personen. De ene is kort en dik en de andere is lang en dun. Het zou natuurlijk leuk zijn als jij bijkomende gegevens kan verschaffen via email zodat onze vermoedens naar 100% kunnen stijgen. We hopen hiermee de dader op 24 december te confronteren.

Men zegge het voort.